Voňavý čočkový hrnec s citrusy a ananasem!

Přinášíme vám recept, se kterým školní jídelna vyhrála soutěž o nejlepší recept na jídlo z luštěnin.

Můžete ho použít třeba jako netradiční recept na tradiční Novoroční pokrm:-)

Dobrou chuť!

 

Čočkový hrnec

Pro 4 osoby:

1                 velká cibule

2 lžíce         oleje

250 g           čočky

350 g           brambor

250 g           ananasu

2 lžíce           pomerančové šťávy

3 lžičky         citrónové šťávy

900 ml         vývaru

špetka šafránu a kurkumy, sůl

 

Oloupanou a nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme kurkumu a šafrán, osolíme a přisypeme propláchnutou čočku. Směs promícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

Oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory přidáme k čočce a vaříme do změknutí. Těsně před koncem varu přidáme nakrájený ananas, vmícháme citrusové šťávy, dosolíme a podáváme.

U nás to bylo s kváskovým chlebem. Výborné.